Tezuka Manga’da "Deprem"

 

Mimar Yoshinori Moriwaki 5 Mayıs 2023’de Mimarlar Odası Bursa Şubesi toplantı salonunda, 6 Mayıs 2023’de Bursa Kitap Fuarı kapsamında TÜYAP’da  “Depreme Hazır mıyız Türkiye” başlıklı sunum yapmıştı.  Kendisi  yıllardır Türkiye’de afet farkındalığını geliştirmek konusunda sorumluluk üstlenmiş ve bu konuda üstün gayret sarfediyor. Anaokulularındaki çocuk gruplarından, mimar topluluklara kadar her seviyedeki topluluğa sunumlar yapıyor. 

Bursa’daki sunumları sırasında bahsettiği üzere;  sık sık deprem bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde oradaki gençlere vermek üzere yanında götürdüğü hediyeleri dağıtırken, gençlerden manga talebi gelince afet farkındalığını arttırmak için manganın da bir aracı olabileceğini keşfetmiş. Türkiye’nin ilk manga dergisi Tezuka Manga’da genç çizer Sıla Heper ile birlikte bir “Deprem” bölümü hazırlamışlar. 









5 Mayıs 2023’de Mimarlar Odası Bursa Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen konferansın videolarına Mimarlar Odası Bursa Şubesi Youtube kanalında yayınlanan aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

1.       Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=9sm1A0iWUa0

2.       Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=nMobnbdtvoY

3.        Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=hbPO11eKriQ




Yorumlar

Popüler Yayınlar